Davis LLP

Size: 50,000 sq. ft.
Location: Livingston Place


Challenge:

One of the largest and oldest Canadian based law firms, Davis was expanding within Calgary and wanted to bring their west coast sensibilities with them while still creating a space that their local clients would respond to.


Solution:

The design team created a space that combined the cultural origins, blending sand coloured flooring and vivid artwork, with a prairie presence of stone and wheat colors. In the reception areas leather, wood, and stone creates the feel of a grand 1800’s Calgary hotel. The overall feeling of the space is a perfectly balanced marriage between past and future, west-coast and midwest.


Client Comment:

A Family-Law client of the firm commented to our designer, “The environment created here makes me feel comfortable and confident when I might otherwise feel nervous in this situation of visiting a law firm.”